HTML

Irány Palesztina...vagy valami ilyesmi

avagy egy "mitausreisender partner" kalandjai, az otthoniak tájékoztatása végett

Friss topikok

  • marlechka: ha hiányozna ez a dolog:), kaptam egy ébresztőórát Jordániából, ami épp ezt a müezin recitatívót n... (2010.10.09. 01:05) Bbsz az iszlám
  • .wackor.: hehe, ezen jot rohogtem. itt izlelgetem a szavakat... ehhe, bussy :D nyomassa meg erdekessegeket! ... (2009.05.03. 14:23)
  • az a Jakab: úgy látom ott nem egyszerű az élet. aztán vigyázzatok magatokra! :) azért a palesztin sálas skótd... (2009.04.26. 11:31)
  • ZeRGe: @bonnie: nem egészen, 2007ben indultam elitben, és még megvan az a lincencem, azon meg rajta van h... (2009.03.10. 12:16)
  • pdaniel: van olyan szó magyarul, h ernyőszervezet (és az ilyen intézményekre használják) :) (2009.02.22. 17:28) Mi is ez a meló?

Linkblog

Locations of visitors to this page

Mi is ez a meló?

2009.02.16. 17:16 ZeRGe

A munkaadó neve Deutsche Entwicklungsdienst, innentöl DED. Angolul: German Development Service, magyarul nem találtam ennek a megfelelöjét, mint ahogy az ilyen cégnél dolgozó ember -development worker- megfelelöjét sem. Ha vki tudja, bökje már ide, köszi.

Na most, Németország bevételének nagy része exportjaiból származik ugyh jó kapcsolatokat kell ápolnia minden országgal, hogy majd ha pl Dusanbében épül egy irodaház akkor oda a siemens szállitsa a lifteket. Az ilyen fejlödö országokkal nagyon könnyü jo kapcsolatokat kiépiteni, pl ugy h development workereket küldenek oda, akik ingyen segitenek mindenfélében (mármint a fejlödö országnak nem kell ezért fizetnie semmit, a dev.workert a német állam fizeti) pl várostervezés, közlekedési mérnöki munkálatok, ivoviz források felkutatása, energiagazdálkodás... van itt egy nö aki Tadzsikisztánba megy h segitsen létrehozni egy éttermet(vagy vmi ilyesmi lehet h nem jol értettem). Ha jobban érdekel akkor ded.de .

Jule pedig Palesztinába megy (velem), hogy segitsen létrehozni egy nagy diákszervezet(vagy önkormányzat ?), egy ún. umbrella organisation-t (azér angolul,mer magyarul sztem hülyén hangzik h esernyö szervezet) a már létezö diákönkormányzatok számára. Feltehetjük a kérdést hogy ez miért éri meg a német kormánynak, hogy mit törödik ö a bethlehemi egymistákkal... Ezen a környéken sok vallás van jelen(amitöl ugye itt egy kicsit meleg a süti). De az egyetemen kénytelenek egymás mellé ülni a padba ugyh lehet h ha már itt elkezdenek együtt önkormányozni akkor lehet h késöbb is együtt tudnak majd müködni. Jule pedig elnökösködött már az AEGEE-Berlin  élén, ugyh ezért öt találták a legkompetensebbnek erre a projektre.

Na ezért megyünk oda.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zerge.blog.hu/api/trackback/id/tr100946848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pdaniel 2009.02.22. 17:28:04

van olyan szó magyarul, h ernyőszervezet
(és az ilyen intézményekre használják)
:)
süti beállítások módosítása