HTML

Irány Palesztina...vagy valami ilyesmi

avagy egy "mitausreisender partner" kalandjai, az otthoniak tájékoztatása végett

Friss topikok

  • marlechka: ha hiányozna ez a dolog:), kaptam egy ébresztőórát Jordániából, ami épp ezt a müezin recitatívót n... (2010.10.09. 01:05) Bbsz az iszlám
  • .wackor.: hehe, ezen jot rohogtem. itt izlelgetem a szavakat... ehhe, bussy :D nyomassa meg erdekessegeket! ... (2009.05.03. 14:23)
  • az a Jakab: úgy látom ott nem egyszerű az élet. aztán vigyázzatok magatokra! :) azért a palesztin sálas skótd... (2009.04.26. 11:31)
  • ZeRGe: @bonnie: nem egészen, 2007ben indultam elitben, és még megvan az a lincencem, azon meg rajta van h... (2009.03.10. 12:16)
  • pdaniel: van olyan szó magyarul, h ernyőszervezet (és az ilyen intézményekre használják) :) (2009.02.22. 17:28) Mi is ez a meló?

Linkblog

Locations of visitors to this page

2009.04.26. 00:39 ZeRGe

na, feltoltam az elsö kör ramallahi képeket, MIELÖTT itt megtekintenéd a kisméretü képeket, javaslom inkább h kattints rájuk a leirásban találhatsz részleteket(de nem mindegyiknél)

Na itt nyugi van ám, itt vagyunk már két hete, ma láttam az elsö ideges palesztint, egy mobiltelefonba (ahogy itt hivják bilifon) veszekedett. A közlekedés iszonyú, aki elmúlt 17 és még nincs jogsija az nem is igazi palesztin, (engedjétek meg a csapongó szerkesztést, 2 hét ilyen inputot nem lehet csak úgy rendszerezni) mindenki vezet, és mindenki dudál. És a dudálás mindent jelent, "vigyázz jövök" "mennyé máá" "zöld!", "kanyarodnék" "besorolnék" "ne gyere mert nem adom meg az elsöbbséged" "taxi?taxi?" (ezt általában akkor kapja külföldi amikor az utcán sétál, tehát mindig) ugyanez "busz?" és "service?" -ként is létezik. A busz egy kvázi menetrendszerint közlekedö 19személyes merci buszt jelent(nem 1 db,hanem rendes buszpark van, több, számmal jelzett járattal), azaz akkor indul ha legalább 5en már vannak rajta, és meghatározott útvonalon halad 2 város között,  Az útvonalon bármikor leintheted a buszt, és bármikor leszállhatsz róla. A csekkponton sajnos le kell szállni, és a gyalogátkelö helyen kell átmenned, majd a jegyeddel visszaszálhatsz a buszodra vagy a következö pl. 18as buszra. A 18as Ramallah-Al manara tér és Jeruzsálem- Damascus kapu között közlekedik. A menetidö kb 20 perc lenne, de csekpont még megtolja egy 45 perccel(állítolag rövidebb szokott lenni, csak pont pénteken mentünk, az az ima napja a muszlimoknak, az "összegyülés" ahogy ök nevezik. Sokan mennek az al Aqsa-ba ilyenkor.Mondjuk a tömeg nagy része pont nem  az a hitbuzgó arab volt). Ez 6,50 shekel (300vmennyi Ft). Nem olcso.

A service meg egy többnyire lepattant ford transitból álló buszpark, kicsit a taxi és a busz keveréke, vmilyen meghatározott úton halad a városon belül, de a külföldi sem tudja hogy mi a szisztéma.

na egyelöre ez mert késö van, holnaptól meg újra arab (nyelv, majd lehet hogy arról is írok)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zerge.blog.hu/api/trackback/id/tr321086640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikk 2009.04.26. 07:43:22

amit a közlekedésről írtál, meg így a képek alapján. én sztem sikítva szaladtam volna hazáig.

az a Jakab 2009.04.26. 11:31:15

úgy látom ott nem egyszerű az élet. aztán vigyázzatok magatokra! :)

azért a palesztin sálas skótdudás keresztények überfehér kamásliára nemkicsit irig vagyok...
süti beállítások módosítása