HTML

Irány Palesztina...vagy valami ilyesmi

avagy egy "mitausreisender partner" kalandjai, az otthoniak tájékoztatása végett

Friss topikok

  • marlechka: ha hiányozna ez a dolog:), kaptam egy ébresztőórát Jordániából, ami épp ezt a müezin recitatívót n... (2010.10.09. 01:05) Bbsz az iszlám
  • .wackor.: hehe, ezen jot rohogtem. itt izlelgetem a szavakat... ehhe, bussy :D nyomassa meg erdekessegeket! ... (2009.05.03. 14:23)
  • az a Jakab: úgy látom ott nem egyszerű az élet. aztán vigyázzatok magatokra! :) azért a palesztin sálas skótd... (2009.04.26. 11:31)
  • ZeRGe: @bonnie: nem egészen, 2007ben indultam elitben, és még megvan az a lincencem, azon meg rajta van h... (2009.03.10. 12:16)
  • pdaniel: van olyan szó magyarul, h ernyőszervezet (és az ilyen intézményekre használják) :) (2009.02.22. 17:28) Mi is ez a meló?

Linkblog

Locations of visitors to this page

V.I.B. lakosztály

2009.05.16. 18:06 ZeRGe

Egy ilyenben lakunk most, vagyis ez a vendéglátóipari egység annak nevezi ezt a szobát. Elsö pillantásra tényleg annak tünik, mintha az ikea katalogusba lépnénk be. A tölgy bútorokkal harmonizáló szürke ülögarnitura és az egyméteres lapos tv megkapó látvány, nem kevésbé az itt magasnak számító 7. emeleti kilátás....de!

Talán a fürdöszobával kezdem, a zuhanykabin akkora hogy csak egyenesen lehet benne állni, a melegvízre általában 30 percet kell várni (még szerencse van elég víz az országban hogy megengedhessenek maguknak ekkora pazarlást) és ha megjön akkor akkora a nyomása hogy egy alvázmosásra már nem elég mert felfelé már nem spriccel. A vízvezeték vhol ereszt, minden zuhanyzás után áll a víz. A csempék igényesen lettek válogatva, de igénytelenül lettek felbaszkodva, jó, a derékszög megvan, csak a fuga fele még mindig a csempéken figyel. A szegletek mindenhol "cigányszegletek", a két csempe összetolva sztszeva, pedig lehet kapni szegletcsempét is hogy ha már annyit dolgoztál vele akkor nézzen is ki vhogy. A maszkolást hírböl sem ismerik, a meszeléssel összevaracskolt csempéket, ajtó és ablakkereteket simán úgyhagyták(ezt a jelenséget egyébként számos épületben meg lehet figyelni Palesztinában. pl elözö hotelben ahol laktunk basztak elhuzni az ágyat a faltól amikor festettek, a fejtámlán simán végighúzták az ecset...gondolom hogy legyen egy kis átmenet az ágy és a fal között. ) Az ajto ami egyébként fehér, hogy ne legyen annyira csúnya a ráfröcskölt meszelés, inkább csak függöny, az ajtó és a tokja között fél centi rés, a küszöb pedig szintén nem létezö fogalom, helyette fél centi rés. Az országban leginkább elterjedt ablak tipus ilyen oldalra elcsusztatható, és amikor be van csukva akkor olyan mint amikor otthon(Mo.) résre nyitva hagyod. A másik oldalon meg közös ablak van a 8. emelettel, ugyh itt nincs vagy csak jelképes a szigetelés a két emelet között, ami azért szopó mert a 8ikat konferencia teremként használják, 50 széket huzogatnak rajta minden nap, ráadásul az emelet még csak félkész(mondjuk sztem az egész hotel de mindegy) ugyh random napokon dolgoznak rajta, ma pl egész nap, de volt amikor du. 5kor kezdték el. Az elsö napokon amikor beköltöztünk ide még ezerrel dolgoztak rajta, megkönnyebülés volt a hír amikor közölték h ez lesz az utolsó nap, majd egyböl ki is adták egy diakcsoportnak "tréningre"...helyett bulizni(ramallahban nincs táncos mulatóhely, ugyh gondolom néhány vastagabb szülöt lehuztak a gyerekek h akármilyen 3 napos tréning címén tartottak egy 3 napos fest)Jol lehetett hallani.

Eleinte azt hittük hogy egy kutya vagy macska rohangál a 8ikon hajnali 4kor, és amikor elöadtuk a managernek azt mondta hogy az az alattunk lakó hölgy macskája lehetett. Ott van bukón a sztori hogy 1: a zaj jól észlelhetöen felülröl jött, 2: alattunk az étterem van. Egyébként nem a 8ikon van a rohangászás hanem az álmennyezeten, tehát azért lehet ilyen jól hallani, akkor most el lehet képzelni mekkora állat fér be oda melynek aktivitása föleg az éjjeli órákra tehetö. Az utóbbi napokban felkapcsolva hagyjuk az egyik mennyezetbe süllyesztett lámpát, ez jó stratégiának tünik.

Aztán eltünt Jule gyürüje (eljegyzési és/vagy jegygyürüje), egyik nap elfelejtette felvenni, és meg is jegyezte reggel mielött indultunk volna Bethlehembe h elfelejtette. Másnap kétszer is végigmentünk az egész szobán, az összes ruha, összes táska összes zsebén...az összes bútor alatt. A személyzet pedig „nem látta” a gyürüt takritas közben. Persze hogy nem látta, mér azt mondanák h „ja, de elloptuk, bocs, itt van”?! Remélem hogy legalább majd az árát bevasalhatjuk rajtuk.

Na ez a VIB in Balestine, havi $1000-ért csak ennyi jár, nem több. Legalább nem mi fizetjük, ez is vmi.

U.i: hétfön inet vagyunk a saját bethlehemi peconkba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zerge.blog.hu/api/trackback/id/tr61125376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása